loder_img

Een moment geduld, uw verzoek wordt verwerkt.

Image 0

Exportdiensten

Als Bovag-gecertificeerd expert op het gbied van Amerikaanse auto's zijn we natuurlijk Internationaal georiënteerd.

We hebben dan ook ruime ervaring met het exporteren van bij ons gekochte auto’s naar het land van uw keuze. Ook onze klanten buiten Nederland zitten dus goed bij USA-Cars Ravenstein. Wij begeleiden u bij het gehele traject. Van het kenteken-klaar maken en het verzekeren van uw aankoop tot het verkrijgen van de benodigde papieren. Exporteren is bovendien financieel aantrekkelijk. U kunt als buitenlandse koper namelijk gebruik maken van de zogenaamde BPM teruggaafregeling. Dit maakt de aanschafprijs van uw auto stukken lager.

Wanneer u één bij ons aanschafte auto wilt exporteren naar uw eigen land heeft u een aantal belangrijke documenten nodig. We maken u graag wegwijs!

UITVOERVERKLARING
De uitvoerverklaring is het belangrijkste document dat u nodig heeft als u een auto wilt exporteren. Dit is het bewijs dat uw auto officieel voor uitvoer is aangemeld in het kentekenregister.

UITVOERKENTEKENBEWIJS EN- KENTEKENPLATEN
Stel dat u uw door ons afgeleverde auto rijdend naar het land van bestemming wilt brengen, vragen we voor u een uitvoerkenteken (bewijs en platen) aan. Dit speciale kenteken is 14 dagen geldig en kan alleen worden verstrekt als de auto een geldige apk-keuring heeft.

Image Alt

we are the
big car store

VWE EXPORTCERTIFICAAT
Dit certificaat kan gratis worden aangevraagd en bevat uitgebreide informatie over uw voertuig en een vertaling van de uitvoerverklaring (in Engels, Duits, Frans, Russisch, Pools, Spaans of Nederlands). Het dient als kwaliteitskeurmerk en bewijs dat de exporttransactie correct is afgehandeld, wat invoer in het land van bestemming makkelijker maakt.

VERKLARING TYPE GOEDKEURINGSGEGEVENS
Wanneer u in het land van bestemming een kenteken voor uw auto aanvraagt moet u een Verklaring Type Goedkeuringsgegevens kunnen overleggen. Op deze verklaring vindt u de technische informatie die overeenkomt met de originele homologatiegegevens.

GROENE KAART
De auto die u wilt exporteren moet WA verzekerd zijn. Met de Groene Kaart is uw aankoop 15 dagen lang verzekerd.

EAD DOUANEDOCUMENT EN FACTUURVERKLARING EUR-1
Indien u uw auto wilt exporteren naar een land buiten de Europese Unie (EU) moet aangifte ten uitvoer bij de douane worden gedaan en moet er een EAD Douanedocument worden opgemaakt. Daarnaast is het zo dat de Europese Unie met bepaalde landen buiten de EU handelsakkoorden heeft gesloten. Dankzij deze afspraken kan u mogelijk profiteren van invoervoordeel (o.a. verlaging of geheel vervallen van de kosten voor de invoerrechten).

OVERIGE GEGEVENS
– Uw volledige en meest recente kentekenbewijs Deel I (IA), Deel II (IB) en Kopie Deel III / Overschrijvingsbewijs (II)
– De bijbehorende kentekenplaat/-platen
– Een origineel en geldig legitimatiebewij

Form Image 1

Vragen of interesse?

Morgen Internet - Zorgeloos website